Kapı konşumuzu ne kadar tanıyoruz...

Kapı konşumuzu ne kadar tanıyoruz...

 

Dün Gürcistanın başkenti Tiflis şehrindeki metrodaki bir harita üzerine bu ülkede nelerin vaki olduğuna dair küçücük bir araşdırma yaptım. Bilindiği gibi bu bu devletin sınırları içerisinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı Gürcülerin tabiiriyle Kvemo-Kartli, Türklerin isimlendirilmesiyle ise Borçalı bölgesi vardır. Anlam olarak Börü eski Türkçe Kurt, çalı ise Vadi demektir. Yani anlayacağımız Kurt Vadisi.

Araştırmamın ilerleyen safhalarında Vadideki Kurtların çakallar önünde aciz bırakıldığını büyük üzüntüyle öğrendim. Geçmişe seyahat ederek yazıyı fazla uzatmayacağım.

Geçtiğimiz günler Vadinin Telaveri ilçesine bağlı Türk köyünde Gürcüler tarafından 5 Türk ölümüne dövülmüştür. Failler ise para cezasına çarptırılarak serbest bırakılmıştır. Tanıdık geliyor değil mi ? Evet çok tanıdık. Aynı olaylar Sovyetlerin çöküşe başlaması ile birlikte ermenistanda da vuku bulmuş ve sonuçta Türk yurdu olan ermenistanda (Revan) bugün bir tane dahi olsun Türk kalmamıştır.

28 Ekimde konşumuzda seçimler yaşanacak ve büyük ihtimalle Salome Zurabishvili isimli kadın seçilecektir. Nereden mi bilmiyorum ? Gözüken köy kılavuz istemez de ondan. İnsanların evine yapılan baskınlardan tutun da gayri insani hareketlerini de biliyorum ondan...

Peki kimdir Zurabishvili ? Zurabishvili bildiğimiz Türk düşmanı. ermenilerin yoğun yaşadığı bir zamanlar Türk yurdu olan Ahıskanın yeni ismi olan Cavakhetiya bölgesinde ermeniler önünde yaptığı konuşmasından. Şöyle buyurmuşdu, "Türklere vatandaşlık vermek eski hükumetin yapmış olduğu en büyük yanlıştır" demesinden.

Şimdi sıra Türklerin kurmuş olduğu devletlerde. Bilhassa Azerbaycan ve Türkiyede. Kendilerine karşı toprak iddası olan bu devletin kulağının çekilmesi gerekmez mi ?

Babək Türkoğlu, BAO-nun İstanbul təmsilçiliyinin rəhbəri

 

 Babək Türkoğlu adlı şəxsin şəkli.Babək Türkoğlu adlı şəxsin şəkli.Babək Türkoğlu adlı şəxsin şəkli.Babək Türkoğlu adlı şəxsin şəkli.
P.S. Yazı Babək Türköğlunun facebook hesabından götürülmüşdür.

Sayt haqqında

"Kütləvi informasiya vasitələri haqqında Azərbaycan Respublikasının Qanunu"na əsasən KİV qanunla qadağan olunmuş mənbələr istisna olmaqla, istənilən vəsaitlər hesabına maliyyələşdirilə bilər (Maddə 6-1), KİV üzərində dövlət senzurasına, habelə bu məqsədlə xüsusi dövlət orqanlarının və ya vəzifələrin yaradılmasına və maliyyələşdirilməsinə yol verilmir (Maddə 7), KİV cəmiyyətdəki iqtisadi, siyasi, ictimai və sosial durum haqqında, dövlət orqanlarının, bələdiyyələrin, idarə, müəssisə və təşkilatların, ictimai birliklərin, siyasi partiyaların, vəzifəli şəxslərin fəaliyyəti barədə operativ və doğru-dürüst məlumatlar almaq hüququna malikdirlər (Maddə 8)

ULU YOL xəbər agentliyi 2015
Təsisçi və Baş redaktor:   Saday Fərəcov
Tel:                    +994 70 215 78 15
E mail:                    uluyol.az@gmail.com
Hazırladı: Vüsal Əli

Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/uluyol/domains/uluyol.info/public_html/index.php:300 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/uluyol/domains/uluyol.info/public_html/index.php on line 300